بررسی دستکش های ایمنی از لحاظ ضربه
دستکش ایمنی ضد ضربه یکی از مدل های دستکش ایمنی محسوب می شود. امروزه خطرات زیادی دست کارگران را در حین کار تهدید می کند و می بایست این خطرات را شناسایی کرد و نسبت به مصون ماندن از آسیب های آن ها چاره ای اندیشید.
خطرات برش و سوراخ شدن با اشیا نوک تیز از جمله تهدیداتی است که در محیط کارگاهی بسیار شایع است و اشیایی از قبیل میخ، سیم، براده های فلزات، لبه صفات فلزی، ابزار هایی مانند کاتر و قیچی های آهن بر ، فرچه های سیمی، تکه های شیشه، براده های چوب.
ضربههای حین کار یکی از اصلیترین حوادث ناشی از کار هستند که میتوانند انواع آسیبهای دست مانند کبودی یا شکستگی استخوان را به وجود آورند. به همین دلیل استفاده از دستکش ایمنی ضد ضربه یا Anti-impact Safety Gloves در چنین مواردی توصیه میشود.
دلایل استفاده از دستکش ایمنی ضد ضربه
زمانی که یک جسم به دست ضربه میزند، نیرویی از آن منتقل میشود که میتواند باعث آسیب دیدن پوست یا استخوانها شود. در چنین مواردی برای کاهش یا جلوگیری از صدمات ناشی از ضربه، باید زمان انتقال این نیرو را زیادتر کرد.
دستکش های ضد ضربه اصولا جز دستکش های مونتاژ و عمومی محسوب می شود. اما توصیه می شود قبل از خرید تمام نکاتی که برایتان مهم است را در نظر بگیرید زیرا دستکش های ایمنی در مدل های مختلفی تولید شده است که شامل دستکش هایی شامل کف مواد و تمام مواد ، عایق برق ، ضد برش ، ضد اسید و… است که توصیه می شود قبل از خرید حتما به طور کامل بررسی نمایید.
به این ترتیب دست همه ضربه را به یکباره جذب نمیکند و شدت ضربه تا حد زیادی کاهش پیدا میکند. در چنین مواردی، دستکش کار ضد ضربه میتواند مانند یک مانع عمل کرده و در افزایش این زمان نقش اساسی داشته باشد.
این دستکشها به صورت ضربه گیر عمل کرده و با بهینه سازی فرایند تغییر شکل دست در زمان وارد شدن ضربه، میتوانند مانع از آسیب دیدن شده یا شدت آن را کاهش دهند.
ساختار دستکش کار ضد ضربه
در ساختار دستکش ایمنی ضد ضربه از ضربه گیرهای مقاوم در برابر ضربه استفاده شده است. به طور کلی اصلیترین مشخصات دستکش ضد ضربه که منجر به کارایی بالای آن میشود، عبارتند از:
-
متریال سازنده
برای کاهش شدت ضربههای واردشده به دست، از مواد مقاوم در برابر ضربه استفاده میشود که یکی از مهمترین آنها TPR یا ترموپلاستیک است. این ماده ضخامت نسبتا کم، اما عملکرد بسیار خوبی در خنثی کردن ضربه دارد و در برابر خم شدن یا کشش مقاومت خوبی از خود نشان میدهد.
-
طراحی دستکش کار ضد ضربه
در تولید انواع دستکشهای ایمنی ضد ضربه از فناوریهای خاصی برای به حداکثر رساندن مقاومت در برابر ضربه استفاده میشود. معمولا ضربه گیرها در قسمتهای حساس مانند نوک انگشتان، پشت دست و فضای میانی انگشتان نصب میشوند که از وارد شدن ضربه جلوگیری میکند.
نام محصول | برند | کاربرد |
دستکش ضد ضربه RigDog | هانیول | نفت و گاز ،معدن، ساخت و تولید و… |
دستکش synexo impact 1 | یووکس | کار مکانیکی سنگین، معدن ، صنعت نفت و گاز ، کارهای سنگین ساختمانی |
استفاده از دستکش ایمنی چه مزایایی دارد؟
اگر از دستکش ایمنی مناسب در محیط های کاری استفاده کنید، علاوه بر محافظت از دست ها مزیت های دیگری را نیز برای شما به همراه خواهد داشت. از جمله این مزیت ها می توان به پیشگیری از آلودگی، محافظت در برابر عوامل خارجی و افزایش عملکرد اشاره کرد.
حفاظت از دست ها
محافظت از دست ها مهم ترین و اصلی ترین مزیتی است که دستکش های ایمنی دارند. با استفاده از دستکش های ایمنی، می توانید از دست های خود محافظت کنید. این دستکش ها در برابر آسیب های ناشی از خراش و ضربه، برش، حرارت، مواد شیمیایی و برق مقاوم هستند.
پیشگیری از آلودگی
در برخی از مشاغل اگر از دستکش ایمنی مناسب استفاده نشود این امکان وجود دارد که دست ها آلوده شوند و آلودگی به وجود آمده بین افراد شاغل در آن محیط کاری منتقل شود. در صورتی که افراد از دستکش های ایمنی استفاده کنند، دیگر شاهد آلودگی دست ها و انتقال آلودگی و عفونت ها بین کارکنان نخواهیم بود.
محافظت در برابر عوامل خارجی
در برخی از مشاغل شاهد آن هستیم که عوامل خارجی باعث ایجاد مشکلاتی می شود و به دست ها آسیب جدی وارد می کنند. برخی از این عوامل عبارتند از شوک الکتریکی، مواد شیمیایی، حرارت و افتادن وسایل. هر کدام از این عامل ها می توانند آسیب های جبران ناپذیری را به سلامت دست افراد وارد کنند.
افزایش عملکرد
زمانی که کارکنان از ایمنی خود مطمئن باشند، وظایف خود را به بهترین شکل ممکن انجام می دهند. افراد زمانی که از دستکش ایمنی استفاده می کنند، از ایمنی جسمانی خود اطمینان خاطر پیدا خواهند کرد و به طبع آن عملکرد و بهره وری کارگران و کارکنان افزایش خواهد یافت.
تست های دستکش ایمنی مقاوم در برابر ضربه
برای تعیین سطح حفاظتی دستکش ایمنی ضد ضربه نیاز است که تستهایی بر روی آنها انجام گیرد که عملکرد همه جانبه آنها را امتحان میکند. مهمترین این تستها عبارتند از:
- تست انگشتان: در این تست، محل برخورد انگشت اشاره، حلقه و شست در فاصله ۲۵ میلیمتری نسبت به نوک انگشت است و محل برخورد انگشت میانی و کوچک، با اندازه گیری ۵۰ میلیمتری نسبت به نوک انگشت تعیین میشود.
- تست بند انگشت: در تست بند انگشت، برجسته ترین نقطه هر انگشت به عنوان نقطه تست برخورد انتخاب میشود.
در این تستها، یک وزنه فولادی ۲.۵ کیلوگرمی به صورت عمودی رها میشود و 5 ژول نیرو به دستکش وارد میکند. پس از رها شدن ضربه، میزان مقاومت این نمونه در نقاط مختلف مانند بند انگشتان و شستها با استفاده از ابزارهای مختلف سنجیده خواهد شد.